Yalı Bul. No: 386 İç Kapı No:2 Karşıyaka-İZMİR +905315700353 info@mikor.com.tr

Kurumsal Hizmetler - Mikor İnsan Kaynakları

    Şu anda buradasınız!
  • Anasayfa
  • Kurumsal Hizmetler

KOBİ KOÇLUĞU

Mikor kobilerin gelişimi, verimliliğinin artması ve kurumsallaşmaları için kobi loçluğu tekniğini kullanır.

Kobi koçluğu; kobilerin verimliliği için yapılan bütünsel koçluk çalışmalarıdır. Amaç kobilerin kendi içsel süreçlerinde insana bağlı olarak değil kurumsallaşmaya bağlı olarak gelişim göstermelerini sağlamaktır. Bu çalışmalarda kobinin bütünü bir birey gibi algılanarak stratejik planlamalar yapılır.

Bunun için ilk olarak durum analizi yapılır. Sonrasında SWOT analizleri yapılır. Ekiplerin çalışma profilleri çıkartılır. 5-3-1 ve çeyrek yıllık hedefleri oluşturulur. Bu hedefler doğrultusunda ekipler kendi eylem adımlarını oluşturur. Bunları da 90 günlük planlara çevirirler.

Burada koç tüm bu süreci yöneterek farkındalık yaratıp tüm ekiplerin daha etkin çalışmaları için eyleme geçmelerini destekler ve takip eder. İhtiyacı olan alanlarda lider, CEO, yönetici koçluğu ve grup koçlukları yapılır. Bu sayede kişisel farkındalığın sürece katkısı sağlanır.
Kobi koçluğu kobinin ihtiyacına göre en az 6 ay ile 1 yıl veya üstü olarak koç ve kurum arasında belirlenir. Kobinin ortakları ve hissedarları da sürece katkıda bulunmak durumundadır. Kobi koçluğunun en önemli parçası ilk yapılan planlamalardır. Burada tam bir çözüm ortağı gibi çalışmak aynı zamanda bu sürece ve koça güven duymak çok önemlidir. Tüm çalışmalar gizlilik ilkesine uygun olarak yönetilir. ICF (uluslar arası koçluk federasyonu) ilkelerine bağlı olarak bu konuda deneyimli ve eğitim almış sertifikalı koçlarla götürülür.

CEO KOÇLUĞU

Mikor,  kurum içindeki çalışmalarında mutlaka kurumun üst yöneticisi, sahibi ya da CEO su ile koçluk çalışması yapmaya başlayarak kurumun en üst kademede farkındalıklarla yeni hedeflere yürümesini sağlar. Bu açıdan bakıldığında üst yönetim koçluğu çalışmaları yöneticinin veya kurum sahibinin kendi çalışma iş yükünün dışına çıkarak işine bütünsel ve dışardan bakarak yepyeni yönleri fark etmesi ve 360 derece bakış açısıyla yeni keşiflerde bulunması  çok önemlidir.

Bu süreç tamamen bir iç yolculuktur. Koç bu sürece koçluk eder. Kişinin kendi potansiyelini fark etmesi, geliştirmesi, kendine yeni yollar oluşturması ve bunu iş ve özel hayatına uyarlaması desteklenir. Bilindiği gibi kurumlar bir girişimcinin önderliğinde kurulmuş ve hissedarlara ya da gelecek kuşaklara aktarılmış ya da aktarılmaya hazırlanmaktadır.

Bu durumda kurumun her geçen gün daha da gelişmesi ve değerinin artması girişimci için çok önemli olmalıdır. Bu durumda koçluk işte bu değerin daha da artması için ne gibi adımların atılması gerektiği konusunda kişilerin hedef koymalarını da etkin kılar.

LİDER YÖNETİCİ KOÇLUĞU

Mikor, kurumun içinde uyumun sağlanması ve ekiplerin verimli çalışması için yönetici koçluğu yapar.

Yöneticiler altlarındaki takımı yönetirken bazı sorunlarla karşılaşıla bilinir. Bunun değişik nedenleri olabilir. Kişilik çatışmaları, liderlik ya da yönetimsel beceriler, zaman yönetimi, ekip yönetimi gibi iş ile ilgili konular ya da yöneticinin özel hayatındaki sorunları yönetememesinden doğan çatışmalar veya performans kaybı olabilir. Hızla bu konularda verimlilik ve farkındalık ihtiyacı karşılanmalıdır.

Aynı zamanda işe yeni alınmış yüksek becerilere sahip bir yöneticinin kuruma adaptasyon sürecinde destek verilmesi gerekebilir. Bu ve benzeri durumlarda kurumun belirlediği yöneticilere için uygulanan koçluktur.

Bu süreçte kurumla çözüm ortaklığı yapılır. Koçluk verilmesi kararlaştırılan yöneticilerin 360 derece geri bildirimleri alınır. Sonra bu yönetici ile paylaşılır. Koçluk sürecine karar verilir ve başlanır. Burada her ne kadar koçluk anlaşması kurumla yapılsa dahi koç için alıcı yöneticinin kendisidir. Burada yine güvene ve gizlilik ilkesine uyulur. Ve buna uygun olarak kurum ile bir koçluk raporlamasına karar verilir.

Bu süreç yine en az 6 ay olarak belirlenir. Sonrası için tekrar toplantı yapılarak hedefler tartışılır ve sonrası için koç ile plan oluşturulur.

TAKIM KOÇLUĞU

Mikor, şirketleri oluşturan birimlerin içindeki çalışanlardan oluşan takımların ortak hedef koymaları ve verimli çalışmaları için takım koçluğu yapar. Takımlar; aynı hedefe yürüyen ve ortak görev yapan, bireylerden oluşan ve organizasyon şemasında bir departmanı oluşturan birimlerdir.

Takımlar; satış, pazarlama, müşteri ilişkileri, üretim, tedarik, finans, operasyon ve benzeri şekilde oluşabilir. Bu takımlara bireyler teker teker ihtiyaç olundukça alınmaktadır. Burada öneli olan birlikte çalışmaktan oluşan kişisel çatışmaları engellemek, takım elemanlarını doğru konumlandırmak ve kendi seçtikleri hedefe birlikte yürümelerini sağlamaktır.

Burada da takımı bir birey gibi algılayarak seanslar halinde koçluk yapıp onların gelişimini ve verimliliğini sağlamaktır. Oldukça etkilidir ve hemen sonuç alınır.

SATIŞ KOÇLUĞU

Mikor, satış koçluğunda da etkin olarak hizmet vermektedir. Burada amaç kurumun can damarı olan satışların artmasında takımı ve liderini etkin kılmaktır.

Burada da özel satış koçluğu teknikleri kullanılır. Sürekli hedefler konuşulur ve hedeflerle çalışılır. Takımın tüm bireylerine zaman zaman teke tek koçluk yapılır. Koç sürecin gelişmesini destekler. Sürekli takımın pozitifte kalmasını sağlar. Motivasyonun yükselmesine yardımcı olur. Yeni ve etkin eylem adımları ve geri bildirimler ile değişim sağlanır.

TOPLANTI KOÇLUĞU

Mikor, toplantı koçluğu da yaparak etkin ve verimli toplantılarla değişimi destekler. Bir kurumda olmazsa olmaz tekniklerden biri de toplantılardır. Haftalık, aylık ve çeyrek yıllık toplantılar haricinde çok önemli kararların alındığı yönetim kurulu yoplantıları, ya da ani gelişimleri haber vermek açısından yapılan toplantılar kurumun etkin çalışmasını sağlar.

Bu toplantıların sonuçsuz kalması ya da çok uzun sürerek kişileri yıldırması ve verimliliği etkilemesi kurumların en önemli sorunlarından biridir. Bu nedenle toplantı koçluğu uygulanır.

Özellikle sonuçsuz kalan ve uzun süren toplantılarda koç toplantı yöneticisi komnumundadır. koç; koçluk teknikleri ile toplantının  belli bir konuda, süreye bağlı kalarak eylem adımlarının da alınmasını sağlar. Toplantı sonucunda toplantıya katılan herkes ne zaman, nerede, neyi yapacağını bilerek oradan ayrılır. En sonunda da koç toplantı notlarını herkese ulaştırır ve eylem adımlarını takip eder.

Sohbete Başla
💬 Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?